Drůbeží maso s mrkví, hráškem a bramborem z jednoho hrnce

Dostala jsem darem krásnou novou kuchařku: recepty z farmářského trhu 2, jaro a léto.

Jelikož to byl dárek vánoční a jaro a léto v nedohlednu, k vyzkoušení zatím bylo vhodných jen pár receptů.

A zrovna tento mi pomohl i při zotavování z nemoci.

Jídlo je jemné, nijak kořeněné, výživné a hlavně moc dobré. A tak tenhle recept vložím jako malou ochutnávku z té krásné knížky, kterou zatím mohu jen doporučit.

Maso jsem použila krůtí a rozpis zde uvedu pro dvě porce.

 

Potřebujete:

 

  • 50g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 0,5 kg čerstvé mrkve, ideálně té svazkové, nakrájené na kolečka
  • 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na menší měsíčky
  • 250 g kuřecích nebo krůtích prsou nakrájených na nudličky
  • 75 g čerstvého nebo mraženého hrášku
  • sůl a pepř

 

Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a zvolna připravte světle zlatou jíšku.

Zalijte naběračkou vody a rozmíchejte.

Pak přidejte mrkev a brambory a dolijte vodu tak, aby byla zelenina těsně ponořená.

Nechte vařit, dokud zelenina nebude téměř měkká, pak přidejte maso a vařte zhruba pět minut. Zda je hotové, můžete zkontrolovat rozkrojením jednoho kousku.

Přihoďte hrášek a ještě asi 2-3 minuty nechte dojít.

Osolte, opepřete, ideálně čerstvě mletým pepřem, podle chuti.

Před podáváním můžete porce ještě posypat nasekanou petrželkou.