Drůbeží maso s mrkví, hráškem a bramborem z jednoho hrnce
Dostala jsem darem krásnou novou kuchařku: recepty z farmářského trhu 2, jaro a léto.
Jelikož to byl dárek vánoční a jaro a léto v nedohlednu, k vyzkoušení zatím bylo vhodných jen pár receptů.
A zrovna tento mi pomohl i při zotavování z nemoci.
Jídlo je jemné, nijak kořeněné, výživné a hlavně moc dobré. A tak tenhle recept vložím jako malou ochutnávku z té krásné knížky, kterou zatím mohu jen doporučit.
Maso jsem použila krůtí a rozpis zde uvedu pro dvě porce.
Potřebujete:
- 50g másla
- 20 g hladké mouky
- 0,5 kg čerstvé mrkve, ideálně té svazkové, nakrájené na kolečka
- 250 g brambor, oloupaných a nakrájených na menší měsíčky
- 250 g kuřecích nebo krůtích prsou nakrájených na nudličky
- 75 g čerstvého nebo mraženého hrášku
- sůl a pepř
Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a zvolna připravte světle zlatou jíšku.
Zalijte naběračkou vody a rozmíchejte.
Pak přidejte mrkev a brambory a dolijte vodu tak, aby byla zelenina těsně ponořená.
Nechte vařit, dokud zelenina nebude téměř měkká, pak přidejte maso a vařte zhruba pět minut. Zda je hotové, můžete zkontrolovat rozkrojením jednoho kousku.
Přihoďte hrášek a ještě asi 2-3 minuty nechte dojít.
Osolte, opepřete, ideálně čerstvě mletým pepřem, podle chuti.
Před podáváním můžete porce ještě posypat nasekanou petrželkou.