Na koláč můžete použít broskve, nebo nektarinky, nektarinky mají jemnější slupku a není třeba je loupat (já ale neloupala ani broskve a vůbec nám to nevadilo). Koláč neobsahuje žádnou mouku, krom trošky kukuřičné a konzistencí je díky mandlím takový nákypovitý, je krásně šťavnatý. Podávat ho můžete...
+
Další můj oblíbený koláč, takový zimní, když je potřeba něco milého a sladkého ... =)
Na těsto potřebujete:
-100 g změklého másla
-100 g moučkového cukru
-225 g polohrubé mouky
-1 vejce
-špetka soli
Z másla, cukru, vejce a soli vyšlehejte elektrickým šlehačem pěnu. Pak přidejte...
+
Můj první cheesecake! Peču pořád něco, ale na cheesecaky ještě nedošlo. Nevím proč a zjišťuju, že to byla velká chyba =D Inspiraci k tomuto jsem našla v gurmetu, recept jsem si ale trochu přebudovala, poupravila množství, neb vyrábět hromadu dýňového kompotu se mi nechtělo, vyměnila cukry,...
+
Koláč vzniklý z mých pokusů s dýní, má skvělou konzistenci, upekla jsem ho z celozrnné mouky, je takový hutnější a přitom vláčný, díky dýňovému pyré není suchý ani drobivý. A dýně, med, skořice a tvaroh, to je báseň =)
budete potřebovat:
na těsto:
3 větší vajíčka
1 a 1/2 hrnku...
+