koláče

Gâteau de pêches (broskvový koláč z provensálské kuchyně)

Na koláč můžete použít broskve, nebo nektarinky, nektarinky mají jemnější slupku a není třeba je loupat (já ale neloupala ani broskve a vůbec nám to nevadilo). Koláč neobsahuje žádnou mouku, krom trošky kukuřičné a konzistencí je díky mandlím takový nákypovitý, je krásně šťavnatý. Podávat ho můžete...
+

křehký koláč s tvarohovo-makovou náplní

Další můj oblíbený koláč, takový zimní, když je potřeba něco milého a sladkého ... =) Na těsto potřebujete:   -100 g změklého másla -100 g moučkového cukru -225 g polohrubé mouky -1 vejce -špetka soli     Z másla, cukru, vejce a soli vyšlehejte elektrickým šlehačem pěnu. Pak přidejte...
+

dýňový cheesecake

Můj první cheesecake! Peču pořád něco, ale na cheesecaky ještě nedošlo. Nevím proč a zjišťuju, že to byla velká chyba =D Inspiraci k tomuto jsem našla v gurmetu, recept jsem si ale trochu přebudovala, poupravila množství, neb vyrábět hromadu dýňového kompotu se mi nechtělo, vyměnila cukry,...
+

dýňový koláč s tvarohovo-medovým krémem

Koláč vzniklý z mých pokusů s dýní, má skvělou konzistenci, upekla jsem ho z celozrnné mouky, je takový hutnější a přitom vláčný, díky dýňovému pyré není suchý ani drobivý. A dýně, med, skořice a tvaroh, to je báseň =)   budete potřebovat:   na těsto: 3 větší vajíčka 1 a 1/2 hrnku...
+